Untitled Document
 


 
  Datum
  2023-09-26
   Gör SLTV.se till din startsida! 
Hemsidan är skapad av Orangelab.seKlicka här för att skriva ett inlägg »


2007-02-07 11:22:46  Rickard
Jocke >>
Hahahahahaha..." Kom inte och säg att det inte finns pengar".... Hahahahaha.... Kommer från en kille som inte ens kollat upp vad han sitter och skriver. "Hmmm, Anders Lago har ju mycket i lön, då lär han ju skänka större delen till den lokala tv-kanalen... DEEET verkar logiskt." Är dina föräldrar syskon?

Sossarna betalar SLTV några hundralappar per vecka för att visa sin infofilm. Mitt företag som producerar filmen får naturligtvis mer än så eftersom det handlar om ett par dagars (riktigt) arbete.
De några få hundralapparna som kommer in varje vecka, går till reparationer av utrustning och hyra av lokal (ett litet rum där datorn som sänder ut materialet står, alltså inga stora flashiga lokaler på Storgatan).

Dina familjerfilmer håller förmodligen högre standard ja. Jag försvarar inte innehållet, bara varför det ser ut som det gör.


Rebecka O >>
Var jag jobbar? Jag jobbar (återigen) alltså INTE på SLTV. Jag har ett eget företag som jobbar professionellt med TV, just nu med en animerad serie för SVT (utan L och lite annan ordning på bokstäverna).
Jag har däremot bra kontakt med SLTV, eftersom jag gärna jobbar åt dem när det finns pengar, vilket det inte funnits på år och dar.

Mina kommentarer ang. idioti är ju just baserade på att sånna som du inte först FRÅGAR varför det ser ut som det gör, utan istället bara försöka vinna billiga poäng på att ge sig på skiten som visas i kanalen. Ja, det är jävligt dålig kvalitet på i stort sett allt som visas, jag håller med om det. Men att sparka på en kanal som består av ett gäng frivillga (utan betalt) som på sin fritid tar sig tiden till att schemalägga innehållet i kanalen och försöka få fram folk som vill göra filmer gratis till kanalen, att sparka på dem är ju lika smart som att sparka på sin tvåårige son som ritat sin första tavla, bara för att "den inte höll tillräckligt hög nivå".

Någon mer som inte förstått att SLTV är en nollbudgetkanal=nollbudgetinnehåll? Med andra ord: Någon som är en nollintelligensperson?

/ Rickard


2007-02-07 09:13:52  Jocke
Rickard, jag har en egen kamera och mina familje-filmer överträffar allt ni någonsin visat. Okej du ska få plus för ett visat program, det var när Kay L spelade på Fornhöjden dagen, då skrattade jag väldigt mycket. Men det är ända gången jag skrattat åt något av SLTV:s program. Om ni är sponsrade av sossarna borde det ju finnas resurser, jag såg att Lago tjänar närmare 60.000:- i månaden, så kom inte o säg att det inte finns pengar...

2007-02-07 00:05:03  Rebecka O
Förstår att du gillar och trivs med idioti med tanke på vart du jobbar. Hela SLTV är idioti, rakt igenom.
Kan vi inte få se EU-debatten igen? Du vet, den från 2003? Den känns ju så aktuell just nu för södertäljeborna! Har läst en del inlägg här och det verkar som om de flesta är negativt inställda till denna tv-kanal. Grattis!


2007-02-06 20:38:23  Rickard
Jocke >>
Jobbigt med folk som inte kollar upp om någon tidigare tagit upp ämnet, but here it goes again: Program efter resurser. 0 kr i resurser, inget vidare resultat.

Kom på ett bra sätt för SLTV att tjäna pengar så blir programmen bra. De flesta sätten är redan prövade, och att börja sända reklam skulle innebära för stor risk eftersom allting isf måste klaffa.

Du får dock gärna (likt alla andra amatörer) sända ditt material i SLTV som program. Ingen tid att förlora! Sopa bort chipssmulorna från fleecetröjan och lär dig hur en enkel kamera funkar.... Borde inte ta dig särskilt lång tid. Om du börjar nu så är du nog klar lagom till din examen (förutsatt att grundämnena klaffade mellan grundskolan och gymnasiet).

Eu's regler för dumma inlägg på sånna här sidor säger klart och tydligt att.... äsch, du förstår min poäng!

/ Rickard (som vanligt har jag ingen officiell koppling till SLTV, utan tycker bara det är roligt med idioti)


2007-02-06 16:06:40  Jocke
Det står att SLTV visar program alla dagar 8,12,16,20 och 24. jag har aldrig sett några program, bara en massa skit konstiga inslag gjorda av amatörer, får man verkligen kalla det program enligt EU-s regler???

2007-02-05 21:32:59  lisa
Jag vill passa på att säga att du är den charmigaste tv-kille jag kommunicerat med!

Södertälje LokalTV är verkligen framtidens TV
Lycka till med mysterious! Du gör verkligen skäl för det företagsnamnet! Kramisar


2007-02-05 17:21:51  Rickard
Lisa...

Jag kanske ytterligare måste förtydliga: Jag jobbar inte på SLTV. INGEN jobbar på SLTV.
SLTV består av ett gäng datorer som sänder ut en slinga med mpegkodade filmer.
Jag har däremot ett företag som producerar rörlig grafik för TV, Mysterious VIGM. Vi har gjort en hel del för SLTV när det har funnits pengar. I annat fall jobbar vi med SVT, TV4, Femman osv.

I och med att jag tagit mig tiden till att lära mig hur SLTV fungerar så tycker jag att det är roligt att kommentera folks ihåliga inlägg här, eftersom du och andra inte tar er tid till att kolla upp fakta först.

Först tar man sig tid till kolla upp varför saker och ting är dåliga, sen klagar man på rätt vis i förhållande till det man tog reda på.

Du blir alltså glad över att bli jämförd med en halv valross. Jag vet inte hur mycket biologi du läst, men en halv valross torde vara en DÖD valross. Och skulle isf inte ha så särskillt mycket intelligens.

Vidare så tycker jag själv att kvalitén på SLTV är under all kritik, men i och med att kvalité och pengar hör ihop i den här branchen så klagar jag inte om det inte funnits pengar.

Att samma material ligger kvar år efter år beror just på att ingen tar sig tiden till att producera nytt material GRATIS. Det verkar som om folk prioriterar mat och husrum nuförtiden, och därmed ett arbete som ger betalt.
De få nya filmer som görs och läggs till i slingan, görs för låg/ingen budget och produceras ofta av privatpersoner som inte har någon som helst erfarenhet av hur det egenltigen ska gå till.

Mitt företag producerar en infofilm åt Sossarna, det är alltså inte SLTV som gör detta. Däremot kommer Sossarna sända den filmen i SLTV. Du blandar ihop allting, vilket återigen tyder på det döda valrossyndromet.

Va det nåt mer?

/ Rickard2007-02-05 16:56:26  lisa
Hej Rickard!

Tack för ditt snabba svar och ditt rika ordförråd!
Är imponerad över att du skrev så mycket och långt! Ni måste verkligen ha gräsligt mycket att göra på den proffisiga kanalen. På er hemsida finns en flik som heter Tyck till. Hoppas ni förstår vad som menas med det. Folk måste få tycka till om er kanal, det är väl det som är meningen. Att du gör en jämförelse mellan min intelligens och en halv valrosshjärna, gör mig mäkta stolt, det är nämligen ett av jordens mest intelligenta djur, tackar för det!

Tänk att mitt inlägg sved så mycket att du var tvungen att försvara dig genom att sitta hela förmiddagen för att nedteckna ditt svar! Imponerande!Tänk vad ni hinner med mycket på hobbyteven.

Ser fram emot den nya filmen på sossarna, hoppas för guds skull att ni har kvar den passande bakgrundsmusiken. Du vet, den där syntmelodin. Den är ju så bra och klämmig!

ps. Ja, det räcker väl så....
men det är ganska konstigt att ni gjorde slingan för presentationen av kanalen så snabbt med tanke på att den visats i 3 år kontinuerligt, 48 gånger per dygn.

Kram lisa


2007-02-05 12:08:17  Rickard
lisa >

Hej Lisa!
Spännande med ännu en person med intelligensen av en halv valross som försöker förklara saker som hon inte förstår.
Det är alltså inte lokal-tv som producerar allt som sänds i kanalen. Förskolefilmen är någon annan som producerat och sedan betalt oss för att vi ska sända den. Ska vi då komma och säga: "Nej, du får först spendera 10.000:- till, eftersom vi måste få den att se proffsig ut." För det är det ett sånt inslag skulle kosta att göra professionellt, MINST.

Att du klagar över lokal-tvs infofilm där jag och min vän David förklarar hur allt funkar, är okej.
Att han går och tittar i manus beror naturligtvis på att vi spelade in detta så snabbt vi bara kunde, och han inte orkade lära sig meningarna. Detta innehöll m a o inga pengar till oss.
Att Konsumkassen kommer in direkt efter vi sagt att man inte får visa reklam är IRONI. Men i och med att du tidigare uppvisat intelligensen hos en halv valross, så räknar jag inte med att du vet skillnaden mellan ironi och dragspel.
Antar heller inte att du läst lagarna kring vad som är reklam och vad som är vardagliga förekomster i bild.

Spana gärna in vår (mitt företag, Mysterious) showreel och se vad lokal-tv skulle kunna se ut som, ifall det fanns pengar. www.mysterious.se. Dessutom ska vi på Mysterious nu dra igång ett stort animationsprojekt för SVT, vilket gör att vi inte har tid, även om det finns pengar.

Inom ett par veckor kommer dock en ny infofilm från Sossarna, som vi producerat, och som de lagt lite pengar på. Spana gärna in den!

Med vänliga h..... äsch! Det spack redan vid "halv valross".
/ Rickard

ps.
Jag är ingen officiell talesman för SLTV, så kom inte med något "Lokal-tv kallar mig för valross". ;)
ds.


2007-02-04 19:40:29  lisa

Hur länge ska vi behöva se ert elände till TV? Eller ska vi kalla TV? Man tror ju att det är ett skämt när man tittar på denna kanal. Visst, det är lätt att skylla på att pengar är den enda orsaken till att inte nya program produceras, men musik och ljud, vad är ni för amatörer egentligen? Någon skrev i ett inlägg tidigare om den stressrelaterade musiken till den svenskfinska förskolan, med all rätt, vad är det för något? Skulle man som förälder vilja sätta sitt barn i den förskolan? Det är ju ingen vidare PR direkt!
Ljudet är katastrofalt i överlag och val av musik är under all kritik. Vissa stunder har jag slagit på lokalteven bara för att skratta.
Att ni dessutom HAR visat reklam, fast ni påstår vara en idell förening är helt sjukt, men ni har nog inte märkt i vilken sekund ni gjorde detta.
Men det kan jag berätta i detta nu!
När den "proffsiga" slingan kommer när killen med den 7 meter långa mikrofonen presenterar kanalen på det proffiga sättet genom att stirra på sitt manus 3 gånger i varje mening, det är då det händer.
Han frågar: Men, får man visa reklam? Nej, säger han och knäpper med sitt finger så ljusskylten med den kända herrklädesbutiken släcks ner! " Magic" Sen sätter sig killen ner på huk, och det är då det händer!!!
Bakom honom passerar en kvinna med en fullständigt synlig konsumkasse i handen. Alltså, listan kan göras lång. Jag har bara en sak att säga med detta relativt långa inlägg; lägg ner skiten!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 

Titta på prisbilden här